Tévhitek az Esküvői Dj-ről

2018.05.06

Szerző: Esküvői Dj Blog


Ebben a rövid kis cikkben azokat tévhiteket szeretnénk eloszlatni, amik a manapság egyre népszerűbb "esküvői dj" szolgáltatás körül keringenek az interneten és a köztudatban tévesen.

Válassz Dj-t, mert olcsóbb, mint egy zenekar!

Egy zeneszolgáltató árát az határozza meg, hogy önmagával szemben milyen értékrendje van. Itt mindegy hogy zenekarról, zenészről vagy Dj-ről beszélünk. Közös bennük az, hogy drága technikával dolgoznak, hosszú évek alatt gyűjtötték össze a tapasztalatot. A dj szolgáltatás ára kb. megegyezik egy 1-3 fős zenekari formáció árával. Ha túl olcsó egy szolgáltató (lehet az zenész vagy dj is), abban biztos lehet a megrendelő, hogy más oka van.
(Legtöbbször hobbizenészről, -dj-ről van szó ebben az esetben.)

Azért nem választunk dj-t, mert nem akarunk diszkózenét.
Mit szólnának az idősebbek és a rokonok?

Ennél a pontnál kell leszögezni hogy a dj és az esküvői dj két teljesen külön szakma, persze vannak hasonlóságok. Egy esküvőn a dj korántsem azokat a felvételeket  játssza, amit egy hétvégi szórakozóhelyen. Ezért az esküvőn általában az idősebbek szoktak a legjobban meglepődni (pozitívan), hogy milyen is egy igazán jó retro buli. Nem minden esetben van szükség ehhez egy zenekarra. A régi zenék eredetiben a fiatalságukat idézik fel, ez pedig mindig jól érződik a hangulaton. Természetesen nem a zenekarok ellenében kampányolunk, egy jó partyzenekar ugyanezt a hatást el tudja érni. A művészeti foka egy előadásnak a szaktudástól függ. Ez a dj-ek esetében is így van.

A dj elvállalja a vőfély / CM szerepét is, ezzel szintén lehet spórolni

A Dj-nél valóban van mikrofon, mobil eszközök és konferálni is szokott, (tud). Érthető tehát az a felvetés, hogy egy kis létszámú - családi jellegű - eseményről lévén szó és kicsi a költségvetés, így próbálnak kevesebbért többet kapni.
Ilyenkor mi szívesen segítünk, bemondunk dolgokat. De ez soha nem lesz egyenértékű a vőfély / CM munkájával. Viszont fordítva lehet, hogy működne :) Vőfély, mint dj :) No, ez csak vicc volt ...
Egy személy soha nem tud ellátni két teljes embert kívánó feladatot.
Például gondoljanak csak bele! Egy dj megy egy mobiltelefonnal fotózni az esküvőre, még extra a munkája mellett. Ez elfogadható? Pedig ma már jó minőséggel bíró kamerák vannak a telefonokban. Amúgy ezt is meg lehetne oldani valahogy, csak akarni kell ! :) Hogy hangzik?
Mindenki maradjon a maga kaptafájánál! -  ahogy az idősebbek is meg szokták jegyezni.

Azért jó, ha dj van, mert akkor az szól, amit a pár szeret

Sok esküvőn kapunk nagyon komoly kívánságlistákat, vannak párok akik nagyon precízen megtervezik, mikor mi szóljon. Ez általában nagy hiba, főként akkor, ha a kívánságlista nagy része nem populáris zenékből áll. Hiába! A pár fizet, és ő a megrendelő! Mi úgy gondoljuk, hogy egy esküvő célja az, hogy megmozgassuk a vendégsereget. Az pedig, hogy mire lesz a legnagyobb hangulat, mindig a helyszínen dől el. Ha zeneszolgáltatót bíztok meg, akkor szó szerint olyat válasszatok, akinek bíztok a tapasztalatában. Lehet megadni pár kedvencet, kívánságot. De ilyenkor érdemes félre tenni a személyes ízlést, és ha jó hangulatú esküvőt akarunk, akkor a vendégek igényeit kell - érdemes - figyelembe venni. Ezt a fejezetet persze lehet még boncolgatni. Egy másik alkalommal meg is teszem.