Dj Árak 2019 - 2020

2019.03.27

ESKÜVŐI DJ ÁRAK 2019

Sokszor kapjuk meg a kérdést, mennyibe kerül egy esküvői DJ?
Hogy alakulnak az Esküvői DJ árak 2019-ben?
Milyen árakon dolgozik egy profi, és jó esküvői DJ?
Megpróbálom a lehető legjobb választ adni a kérdésre.
Az esküvői DJ árak attól függően változnak, hogy milyen minőséget szeretne kapni a pár.
Biztosak vagyunk benne, hogy hallott már sztorikat Youtuberól és/vagy laptopról játszó DJ-ről, esetleg olyanokról, akik csak bizonyos típusú zenéket játszanak le.

Esküvői DJ árak 2019 - 2020

30.000 Ft - 70.000 Ft - általában kezdő, otthoni, hobby, szoba DJ.
80.000 Ft - 120.000 Ft - Több - kevesebb tapasztalatú dj, mint a kezdő, de valószínű egy nem főállású DJ-vel állunk szemben.
150.000 Ft - 300.000 Ft - A legtapasztaltabb, professzionálisan képzett, főállású DJ, 200-300 vagy még több esküvővel, számlaképesen, jogosított hanganyagokkal, saját komplett felszereléssel.
Ha a pár nem szeretne minőségi bulit, csak valami kis zenét a fogadás és vacsora alá, akkor valóban megéri az első kategóriából választani valakit, vagy a baráti körből laptoppal, iPoddal rendelkező is elzenélget.
A 80.000 Ft - 120.000 Ft-os kategóriában a Dj-k hajlamosak hibázni, nincs idejük felkészülni az esküvőkre, rendezvényekre, mert van egy főállása, és ez csak hobby, netán kereset kiegészítés.
Ezért így kevésbé tud összpontosítani az esküvők sikerére.
Ha ekkora a költségkeret, lehet, hogy épp szerencsétek lesz és kifogtok egy tehetséges gyöngyszemet. Fennáll azonban a kockázata annak is, hogy belefuttok egy olyan DJ-be, aki:
- nem felkészült
- nem tudja megvalósítani a Ti és a vendégek igényeit zeneileg
- játssza a zenéket össze vissza,
- különféle tucc-tucc zenével vegyítve
- esetleg magának zenél, mert nincs tapasztalata

A 150.000 Ft - 300.000 Ft-os Esküvői DJ kategória:
Akik ennyi pénzt fizetnek, azok jellemezően azért teszik, mert ilyen összegekért, ilyen áron jól képzett, tapasztalt szakembereket találnak, akiknek az Esküvő DJ a hivatásuk, főállásuk.
Ők azok, akik a több száz esküvős tapasztalattal rendelkező zenei szelektorok, akik elkötelezettek annak érdekében, hogy az esküvők olyan közel álljanak a tökéleteshez, amennyire csak lehet.
Nincs más munkájuk, "csak" annyi, hogy minden esküvő, minden esküvői buli tökéletes legyen, hogy kiválóan érezze magát a pár és pompásan a násznép. Az ilyen kollégák "látnak" a tánctéren, és azonnal felmérik a násznép igényét. Tudják mivel lehet őket beindítani, fenntartani a hangulatot a tánctéren hosszú órákon át. Ehhez több évtizedet felölelő, széles zenei ismeret, stílusérzék szükséges. Ők tudnak segíteni, ötleteket adni a több száz átzenélt, lebonyolított esküvőből.
A fenti megállapítások nem 100%-osak. Előfordulhat, hogy néhány kezdő DJ felárazza magát.
Tehát a páron múlik, hogy meghallgassa az esküvő dj jelölteket, találkozzon velük személyesen, tegye fel a megfelelő kérdéseket, hogy mely Esküvői DJ az aki a kívánt élményt biztosítani tudja.
Lényegében leginkább a rutinért és a hozzáállásért fizet a pár.
Van egy mondás, amit egy DJ kolléga tett közkinccsé:
"A jó DJ nem olcsó és az olcsó DJ nem jó".